خواص عسل طبیعی

عسل برای دیابت | آیا عسل قند خون را بالا میبرد؟

عسل برای دیابت

به نظر شما یک قاشق عسل چقدر قند دارد؟ آیا عسل برای دیابت مفید است؟ آیا عسل قند خون را بالا میبرد؟ اگر دیابت نوع 2 دارید یا در معرض خطر ابتلا به آن هستید، ممکن است این ادعا را شنیده باشید که عسل برای دیابت از سایر شیرین کننده ها بهتر است! بله افراد دیابتی می توانند با خرید عسل طبیعی از فواید بی شمار آن برای سلامتی بهره مند شوند. اما از آنجایی که عسل منبع قند و کربوهیدرات ساده است، بهتر است دیابتی ها در نحوه ی استفاده از عسل در رژیم غذایی خود بیشتر دقت کنند. زیرا افراد دیابتی به خصوص آنهایی که از انسولین استفاده میکنند باید کربوهیدرات های خود را در طول روز بشمارند!

ویدئو دیابتی ها عسل بخورند یا نخورند؟

آیا افراد مبتلا به دیابت می توانند با خیال راحت عسل مصرف کنند؟ دکتر چان در پاسخ به این سؤال می گوید: در حالی که عسل یک شیرین کننده طبیعی است، اما همچنان حاوی کربوهیدرات است و می تواند بر سطح قند خون تأثیر بگذارد. با این حال، تأثیر عسل بر قند خون به عوامل مختلفی از جمله رژیم غذایی کلی فرد و اندازه و نوع عسل مصرفی بستگی دارد.

دکتر چان می گوید، شاخص گلیسمی (GI) معیاری است که نشان می دهد کربوهیدرات های موجود در یک غذای خاص چقدر سریع سطح قند خون را افزایش می دهند. عسل به طور کلی شاخص گلیسمی نسبتاً بالایی دارد، به این معنی که می تواند باعث افزایش سریع قند خون شود. با این حال، توجه به این نکته مهم است که شاخص گلیسمی بسته به نوع عسل و نحوه فرآوری آن می تواند متفاوت باشد.

دکتر چان در توصیه به افراد دیابتی که میخواهند عسل را در رژیم غذایی خود بگنجانند می گوید:

  1. اعتدال و کنترل مصرف بسیار مهم است.
  2. مشاوره با یک متخصص تغذیه برای تعیین مقدار مناسب عسل ضروری است.
  3. حتماً سطح قند خون خود را کنترل کنید و بر اساس آن میزان مصرف عسل را مشخص کنید.

آیا عسل در مقایسه با سایر شیرین کننده ها شاخص گلیسمی پایین تری دارد؟ در واقع، این یک تصور غلط رایج است. عسل دارای شاخص گلیسمی نسبتاً بالایی است، به این معنی که می تواند باعث افزایش سریع سطح قند خون شود.

آیا عسل برای دیابت مفید است؟

آیا عسل برای دیابت مفید است؟

آیا در صورت ابتلا به دیابت می توانم عسل مصرف کنم؟ آیا عسل برای بیماران دیابتی ممنوع است؟ درست است که عسل یک شیرین کننده طبیعی و حاوی کربوهیدرات است، اما افراد مبتلا به دیابت می توانند آن را در حد اعتدال مصرف کنند. نکته کلیدی این است که آن ها باید سطح قند خون خود را کنترل کنند و میزان کربوهیدرات دریافتی خود را بر اساس آن تنظیم کنند.

افراد دیابتی برای گنجاندن عسل در رژیم غذایی خود، حتماً باید به دستورالعمل های زیر عمل کنند:

  1. عسل خام و فرآوری نشده را انتخاب کنند تا مواد مغذی و آنتی اکسیدان های طبیعی خود را حفظ کند.
  2. مصرف عسل خود را به وعده های کوچک، ترجیحا در ترکیب با غذاهای پرفیبر محدود کنند.
  3. مصرف عسل خود را در طول روز پخش کنند تا تأثیر آن بر سطح قند خون به حداقل برسد.
  4. همیشه سطح گلوکز خون خود را کنترل کنند و برای تعیین میزان مصرف عسل، حتماً با پزشک خود مشورت کنند.

به یاد داشته باشید، وقتی صحبت از عسل و دیابت می شود، کنترل سطح قند خون و تنظیم میزان کربوهیدرات دریافتی بر اساس آن بسیار مهم است.

5 سؤال افراد دیابتی در مورد عسل

در ادامه به 5 سوال افراد دیابتی در مورد عسل می پردازیم.

1- یک قاشق عسل چقدر قند دارد؟

در پاسخ به سؤال یک قاشق عسل چقدر قند دارد، باید بگوییم، عسل منبع کربوهیدرات است. این کربوهیدرات ها عمدتاً از گلوکز و فروکتوز که قندهای ساده هستند به دست می آیند. یک قاشق غذاخوری عسل :

  1. 64 کالری
  2. 17 گرم قند
  3. 17 گرم کربوهیدرات
  4. 0.06 گرم پروتئین
  5. 0.04 گرم فیبر
  6. همچنین عسل حاوی ویتامین ها و مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم، روی، ویتامین C و آنتی اکسیدان است.

در پژوهشی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد ایران، به 55 داوطلب که اضافه وزن داشتند، به مدت 30 روز، روزانه 70 گرم عسل یا قند داده شد. گروهی که عسل خورده بودند، قند خون ناشتای پایین تری داشتند.

2- آیا عسل قند خون را بالا میبرد؟

آیا عسل قند خون را بالا میبرد؟ مقدار کربوهیدراتی که مصرف میکنیم، مهمترین عامل پیش بینی کننده ی دیابت است، بنابراین عقل حکم می کند مقدار آن را در رژیم غذایی مان محدود کنیم. همچنین باید کربوهیدرات هایی را انتخاب کنیم که شاخص گلیسمی پایین تری دارند و قندخون را به میزان کمتری بالا می برند.

در پاسخ به سؤال آیا عسل قند خون را بالا میبرد؟ باید گفت که بیشتر عسل ها در مقایسه با شکر، قندخون را به میزان کمتری بالا می برند. مهمتر از همه اینکه، وقتی از عسل به جای شکر استفاده میکنیم، معمولاً (در مقیاس وزنی) عسل کمتری مصرف میکنیم، که همین امر باعث میشود قند خون به میزان کمتری بالا رود. بنابراین عسل برای دیابت میتواند مفیدتر و مناسب تر از سایر شیرین کننده ها باشد.

طی پژوهشی که در کراچی پاکستان بر روی 26 داوطلب انجام شد، به داوطلبان به ازای هر کیلوگرم وزن بدنشان، 1 گرم عسل یا شربت قند با طعم عسل مصنوعی یا گلوکز داده شد. پس از یک ساعت، قند (گلوکز) خون گروهی که عسل خورده بودند 20 درصد، گروهی که عسل تقلبی خورده بودند 47 درصد و گروهی که گلوکز مصرف کرده بودند 52 درصد افزایش یافته بود.

عسل بهاره

۲۴۳,۰۰۰ تومان۷۳۱,۰۰۰ تومان

عسل بهاره شهدکده، یکی از بهترین و مطمئن ترین غذاهایی است که شما میتوانید برای سلامتی خود مصرف کنید. این عسل طبیعی به

1000 گرم
1500 گرم
500 گرم

3- آیا عسل برای دیابت مفید است؟

آیا عسل برای دیابت مفید است؟ اگر دیابت نوع 2 دارید یا در معرض خط بالای ابتلا به آن هستید، ممکن است این ادعا را شنیده باشید که عسل برای شما بهتر از سایر شیرین کننده ها است. مفید بودن عسل برای سلامتی و تندرستی انسان بر کسی پوشیده نیست اما عسل منبع قند و کربوهیدرات ساده است و کسانی که دیابت دارند (مخصوصاً آنهایی که انسولین استفاده میکنند) باید کربوهیدرات های خود را در طول روز بشمارند. بنابراین افراد دیابتی باید در نحوه ی استفاده از عسل در رژیم غذایی شان بیشتر دقت کنند.

عسل برای دیابت مناسب تر از شکر سفید است. عسل طبیعی با شکر سفید متفاوت است، شکر هیچ ویتامین و مواد معدنی ندارد و عسل دارای شاخص گلیسمی (GI) کمتری نسبت به قند است. (شاخص گلیسمی نشان میدهد که یک کربوهیدرات چقدر سریع سطح قندخون را افزایش میدهد.) عسل شاخص گلیسمی 58 و قند شاخص گلیسمی 60 دارد، بنابراین عسل نیز مانند همه کربوهیدرات ها قندخون را به سرعت افزایش میدهد، اما نه به سرعت قند.

اگر دیابت دارید، جایگزین کردن قند با عسل هیچ فایده ای ندارد، زیرا قندخون شما را به روش های مشابهی تحت تأثیر قرار می دهد. اگر میخواهید عسل بخورید، مطمئن شوید که چقدر عسل دریافت می کنید.

4- آیا افراد دیابتی میتوانند عسل بخورید؟

در استفاده از عسل برای دیابت کارشناسان تغذیه توصیه می کردند که افراد مبتلا به دیابت از تمام غذاهای حاوی قند اضافه شده خودداری کنند. اکنون برخی کارشناسان تغذیه می گویند که خوردن عسل طبیعی در مقادیر کم به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم اشکالی ندارد. اما اگر انسولین مصرف میکنید، شمارش تعداد کربوهیدرات هایی (از جمله عسل) که هر روز مصرف میکنید بسیار مهم است. این به شما کمک میکند که دوز صحیح انسولینی را که باید مصرف کنید تعیین کنید.

5- فواید عسل برای دیابت چیست؟

در بررسی فواید عسل برای دیابت تحقیقات نشان می دهد که عسل دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است و این برای افراد مبتلا به دیابت که اغلب سطوح بالاتر التهاب در بدن خود دارند، مهم است.

در بررسی اثرگذاری عسل برای دیابت یک مطالعه از محققان ترک نشان داد که افراد مبتلا به دیابت نوع 2 که روزانه 5 تا 25 گرم عسل به مدت 4 ماه مصرف می کردند، هموگلوبین A1c (HbA1c) خود را کاهش دادند، اما کسانی که هر روز عسل بیشتری مصرف می کردند، سطح A1c خود را افزایش می دادند.

آیا عسل قند خون را بالا میبرد

سخن پایانی

در این مقاله به بررسی چگونگی مصرف عسل برای دیابت و پاسخ به سؤال آیا عسل قند خون را بالا میبرد، پرداختیم. از آنجایی که آزمایش های مربوط به عسل برای دیابت بر روی گروه های کوچکی از افراد انجام شده است، تحقیقات بیشتری برای دانستن اینکه چه مقدار عسل برای افراد مبتلا به دیابت بی خطرتر است، مورد نیاز است.

منابع
  1. کتاب معجزه عسل: نکات عملی برای سلامت، تغذیه و زیبایی – پنی استن وی
  2. www.webmd.com
  3. www.youtube.com
  4. .youtube.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *