خواص عسل طبیعی

مصرف عسل در دوران شیردهی ( فواید و احتیاط های لازم)

عسل در دوران شیردهی

دوران شیردهی یک مرحله مهم در زندگی همه مادران است و تغذیه سالم و مناسب در این دوره بسیار حائز اهمیت است. یکی از سؤالاتی که بسیاری از مادران در دوران شیردهی مطرح می‌کنند این است که، آیا مصرف عسل در دوران شیردهی خطرناک است؟

این سؤال از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا نوزادان زیر دو سال به دلیل خطر ابتلا به مسمومیت بوتولیسم، نباید عسل مصرف کنند. در این مقاله به بررسی سؤالات متداولی که درباره مصرف عسل در دوران شیردهی مطرح می شود، می پردازیم!

banner

بوتولیسم چیست؟

بوتولیسم یک بیماری نادر ولی به صورت بالقوه کشنده است. عامل ایجادکنندهٔ آن سمی است که توسط باکتری کلوستریدیوم بوتولینوم تولید می‌شود. کودکان بزرگتر از دو سال و بزرگسالان قادر به تجزیه این سموم در سیستم گوارشی خود هستند، اما نوزادان زیر 1 سال قادر به تجزیه این سموم نیستند.

بوتولیسم ناشی از عسل می تواند آسیب جدی به نوزادان وارد کند. علائم عبارتند از مشکلات تنفسی، یبوست، مشکلات تغذیه، ضعف عضلات صورت، کاهش یا کم گریه کردن، و ضعف در عضلات پاها، بازو و گردن.

آیا می توانم در دوران شیردهی عسل بخورم؟

آیا می توانم در دوران شیردهی عسل بخورم؟

شاید شنیده باشید که نوزادان زیر 1 سال به دلیل خطر ابتلا به بوتولیسم نباید عسل بخورند. مسمومیت بوتولیسم یک نوع مسمومیت خطرناک و نادر است که در نوزادان رخ می‌دهد و بر سیستم عصبی آنها تأثیر می‌گذارد.

این مسمومیت می‌تواند منجر به ضعف عضلانی و مشکلات تنفسی شود. دلیل اصلی این خطر این است که عسل ممکن است حاوی هاگ‌های باکتری بوتولیسم باشد که با مصرف آن سموم ترشح می شوند و سیستم ایمنی نوزادان به اندازه کافی بالغ نیست تا از رشد این سموم جلوگیری کند.

خوشبختانه سیستم ایمنی مادر می‌تواند هاگ‌های باکتری بوتولیسم را قبل از آنکه به سلامتی او یا کودکش آسیب برساند، خنثی کند. بنابراین انتقال سموم بوتولیسم از طریق شیر مادر به کودک وجود ندارد. در واقع سیستم ایمنی مادر می‌تواند پاتوژن‌های بالقوه خطرناک موجود در غذا را از شیر مادر دفع کند تا به کودک منتقل نشود.

“جسیکا مدن، پزشک متخصص اطفال می گوید: “هیچ خطری برای مادری که در دوران شیردهی عسل می خورد، وجود ندارد و نوشیدن شیر مادرانی که عسل مصرف کرده اند برای نوزادان بی خطر است.”

سیستم ایمنی نوزادان تازه متولد شده به اندازه کافی قوی نیست تا با هاگ‌های باکتری بوتولیسم مقابله کند، به همین دلیل توصیه می‌شود که نوزادان زیر دو سال عسل مصرف نکنند. اما برای مادران شیرده، مصرف عسل مشکلی ایجاد نمی‌کند و نیازی به نگرانی نیست.

فواید مصرف عسل در دوران شیردهی چیست؟

فواید مصرف عسل در دوران شیردهی

همانطور که در بالا گفتیم، حتی اگر مادران شیرده عسل آلوده به سمومی که باعث بوتولیسم می شوند مصرف کنند، این سموم وارد شیر مادر نمی شوند و بنابراین به نوزادان منتقل نمی شوند. بدن مادر عسل (و هر هاگ آلوده به آن) را هضم و تجزیه می کند، بنابراین عسل در شیر مادر به کودک منتقل نمی شود.

یکی از مزایای اصلی مصرف عسل در دوران شیردهی، افزایش انرژی مادر می‌باشد. مادران در این دوران انرژی زیادی را از دست می‌دهند و نیاز به انرژی بیشتری برای مراقبت از نوزاد خود دارند. علاوه بر این، آنتی‌اکسیدان‌ها و سایر مواد مغذی موجود در عسل سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و به طور کلی برای سلامتی عمومی مادران مفید هستند.

  1. عسل به عنوان یک شیرین کننده سالم محسوب می‌شود و می‌تواند طعم و لذت غذاها را افزایش دهد.
  2. قند طبیعی موجود در عسل به زنان شیرده انرژی لازم را می‌دهد و از خستگی و کاهش نیروی آن ها جلوگیری می‌کند.
  3. عسل حاوی مقادیر کمی آهن، کلسیم، فولات، ویتامین C و گروه ب است که می‌تواند به تقویت و سلامت بدن مادر کمک کند.
  4. خواص ضدباکتریایی و ضدالتهابی عسل می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند و از بروز عفونت‌ها جلوگیری کند.
  5. عسل می‌تواند به عنوان یک مرطوب‌کننده طبیعی برای پوست استفاده شود. استفاده موضعی عسل می‌تواند پوست را نرم و لطیف کند و از خشکی و ترک‌های پوست جلوگیری کند.
  6. عسل ممکن است در بهبود زخم‌های دیابتی و مشکلات معده مؤثر باشد.
  7. به عنوان یک درمان طبیعی، عسل می‌تواند در درمان سرماخوردگی و آنفولانزا، سرفه و التهاب حلق مادران شیرده مؤثر باشد.
  8. خواص التیام بخشی عسل می‌تواند در درمان سوختگی و آسیب‌های پوستی موثر باشد. عسل می‌تواند التهاب و درد پوست را کاهش داده و فرآیند بهبودی را تسریع کند.

خرید عسل طبیعی و تهیه چای عسل و دارچین در دوران شیردهی می تواند برای شما بسیار سودمند باشد. دارچین می‌تواند ترشح شیر را افزایش داده و عسل نیز دارای خواص فراوانی است. بر اساس تحقیقات انجام شده، مصرف مقادیر مناسبی از دارچین می‌تواند قاعدگی‌های پس از تولد نوزاد را به تعویق بیاندازد.

از کندوهای زاگرس تا آشپزخانه شما

عسل یک سرکوب کننده طبیعی سرفه است، بنابراین مصرف عسل برای درمان علائم سرماخوردگی و آنفولانزا به جای مصرف داروهای سرفه و سرماخوردگی بدون نسخه (که اغلب حاوی موادی هستند که در دوران شیردهی منع مصرف دارند) می تواند بی خطرتر باشد.

احتیاط های لازم مصرف عسل در دوران شیردهی

در صورتی که به فرزند خود شیر می‌دهید و عادت به مصرف مداوم عسل دارید، می‌توانید این عادت را ادامه دهید، اما برای حفظ سلامتی نوزادتان، حتماً نکات زیر را رعایت کنید:

  1. به دست‌هایتان توجه کنید: قبل از هر بار تماس با نوزادتان و خوردن عسل، دست‌های خود را کامل و به‌طور دقیق بشویید. این کار باعث جلوگیری از انتقال هاگ‌های بوتولیسم به دست‌ها و از آنجا به نوزاد می‌شود.
  2. مصرف با رعایت اعتدال: در مصرف عسل، اعتدال را رعایت کنید و به میزان مصرف آن توجه کنید. مصرف زیاد عسل ممکن است مشکلاتی مانند دیابت و چاقی را به دنبال داشته باشد، بنابراین مقدار مناسب و معتدل را رعایت کنید.

نتیجه گیری

احتیاط در مورد غذاها و داروهایی که در نظر دارید در دوران شیردهی مصرف کنید، هوشمندانه است. اگرچه مواد خاصی وجود دارد که بهتر است مصرف آنها را در دوران شیردهی محدود کنید، اما عسل یکی از آنها نیست.

مصرف عسل در دوران شیردهی می تواند به عنوان یک منبع طبیعی انرژی و مواد مغذی به زنان شیرده کمک کند تا از خستگی و کاهش نیرو جلوگیری کنند و سلامتی خود را حفظ کنند. از دیگر خواص مصرف عسل در دوران شیردهی می توان به تقویت سیستم ایمنی بدن، رفع مشکلات دستگاه گوارش و مراقبت از پوست اشاره کرد.

با این حال، قبل از استفاده از عسل یا هر مکمل دیگری، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا اطمینان حاصل کنید که مصرف آن برای شما ایمن است و با وضعیت سلامتی شما سازگاری دارد.

منابع
  1. Can I Eat Honey While Breastfeeding?

سوالات متداول

خیر، ولی بهتر است اجازه دهید نوشیدنی شما از داغی بیفتد و به دمای ولرم برسد، بعد به آن عسل اضافه کنید. زیرا آنزیم ها و آنتی اکسیدان های عسل در دمای بالا از بین می روند.
در حال حاضر، تحقیقات بالینی کافی برای دادن پاسخ قطعی به این سوال انجام نشده است. بنابراین، بهتر است تا زمانی که به یک پاسخ قطعی دست یابیم، از استفاده از آن خودداری کنیم.
عسل معروف به تسریع در بهبود زخم‌ها است و برای مادرانی که نوک سینه‌هایشان ترک خورده یا درد دارد، گزینه‌ی ایده‌آلی است. اما باید به یاد داشته باشید که مصرف عسل برای نوزادان بسیار خطرناک است. قرار دادن عسل روی نوک سینه، فقط باید در فواصل زمانی بین شیردهی انجام شود و قبل از شیردهی بعدی، حتماً باید نوک سینه را به طور کامل شستشو دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *