خواص عسل طبیعی

آشنایی با ویتامین‌های موجود در عسل طبیعی

ویتامین‌های موجود در عسل طبیعی

عسل از دیرباز به عنوان یک منبع طبیعی از ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف شناخته شده است. برخی از ویتامین‌های موجود در عسل طبیعی عبارتند از اسید اسکوربیک (ویتامین C)، اسید پانتوتنیک (ویتامین B5)، نیاسین (ویتامین B3) و ریبوفلاوین (ویتامین B2). چنان چه قصد خرید عسل طبیعی و بهره مندی از خواص بی نظیرش را دارید، حتماً آن را از یک زنبوردار و یا فروشنده مطمئن و با برگه آزمایش خریداری کنید. در ادامه این مقاله به بررسی ویتامین‌های موجود در عسل طبیعی و نقش آن‌ها در حفظ سلامتی می‌پردازیم.

آشنایی با ویتامین‌های موجود در عسل طبیعی

عسل خام

بی شک عسل حاوی مقادیر اندک، ولی قابل اندازه گیری از چند ویتامین است. ویتامین‌های موجود در عسل طبیعی عبارت اند از: تیامین، ریبوفلاوین، اسیداسکوربیک، پیریدوکسین، اسیدپنتوتنیک و اسیدنیکوتینیک. به یاد داشته باشید که تصفیه عسل از مقدار ویتامین های موجود در آن می کاهد.

مقدار ویتامین‌های موجود در عسل طبیعی به مقدار گرده گلی بستگی دارد که توسط زنبور عسل به آن اضافه شده است. به همین دلیل، عسل خام (عسلی که حرارت ندیده و تصفیه نشده) از نظر ویتامین غنی‌تر است. چرا که تصفیه عسل بخش زیادی از گرده موجود در عسل را از آن جدا می‌کند.

جدول ویتامین‌های موجود در عسل طبیعی

جدول ویتامین‌های موجود در عسل طبیعی

ویتامین‌های موجود در عسل طبیعی، از جمله ویتامین B کمپلکس و ویتامین C (ویتامین C، اسید اسکوربیک) بخش کوچکی از عسل را تشکیل می دهند. ویتامین C تقریباً در همه انواع عسل یافت می شود و غلظت و ظرفیت آنتی اکسیدانی آن به پردازش و ذخیره سازی عسل و همچنین منشاء گیاهی آن بستگی دارد.

همچنین در آزمایشات مشخص شده است که ویتامین های گروه ب در نمونه های مختلف عسل با هم تفاوت های عمده ای نشان می دهند. این اختلاف مربوط به منبع عسل و مقدار گرده گل موجود در آن است.

ویتامین‌های موجود در عسل طبیعیمقدار در هر 100 گرم
ویتامین C (ویتامین سی)حدود 0.5 میلی‌گرم
ویتامین B6 (پیریدوکسین)حدود 0.005 میلی‌گرم
ویتامین B3 (نیاسین)حدود 0.2 میلی‌گرم
ویتامین B2 (ریبوفلاوین)حدود 0.03 میلی‌گرم
ویتامین B1 (تیامین)حدود 0.005 میلی‌گرم
ویتامین A (بتاکاروتن)حدود 10 واحد بین‌المللی
ویتامین D (ویتامین دی)معمولاً وجود ندارد
ویتامین E (توکوفرول)حدود 0.1 میلی‌گرم

سطح ویتامین در عسل کم است و به مقدار توصیه شده روزانه نزدیک نیست. تمام ویتامین های محلول در آب در عسل وجود دارد که ویتامین C بیشترین فراوانی را دارد.

اگر علاقه‌مند به بهره‌برداری از خواص بی‌شمار عسل خام و ارگانیک هستید، بهترین راه این است که آن را از یک تولیدکننده محلی و معتبر مانند فروشگاه شهدکده تهیه کنید. تولیدکنندگان محلی معمولاً عسل خام با کیفیت بالا و بدون فرآیند پاستوریزه کردن عرضه می‌کنند. این عسل‌ها نه تنها به سلامتی شما کمک می‌کنند، بلکه از تولید محلی حمایت کرده و اقتصاد محلی را نیز تقویت می‌کنید.

[short_code_product_slider]

نقش ویتامین‌های موجود در عسل طبیعی در بدن چیست؟

با توجه به مقادیر ویتامین های موجود در عسل طبیعی و احتیاجات روزانه انسان به ویتامین ها و مقدار عسل مصرفی توسط هر فرد، می توان به وضوح گفت که ویتامین‌های موجود در عسل طبیعی از اهمیت چندانی برخوردار نیست. زیرا انسان نمی تواند به قدری عسل مصرف کند که از طریق عسل مقدار قابل توجه ای ویتامین های موجود در آن را کسب کند.

نام ویتامیننام علمینقش و کارکردسایر منابع غذایی
تیامینتیامین (B1)ویتامین‌های گروه B مخصوصا ویتامین B1 در روند متابولیسم بدن و تبدیل کربوهیدرات‌ها به انرژي نقش مهمی دارند.غلات کامل، محصولات لبنی و سبزیجات برگ سبز
ریبوفلاوینریبوفلاوین (B2) ساخت سلول‌های قرمز خونی و بهبود فعالیت‌های سلولی انرژی‌زا پنیر کاتِیج، شیر، زرده تخم مرغ، ماهی سالمون، سویا، گندم، بادام، تن ماهی، جگر، آووکادو، کلم بروکلی، قارچ
اسید اسکوربیکویتامین Cدر ساخت کلاژن (یک پروتئین مهم برای پوست و بافت‌های متصل) نقش دارد و همچنین به عنوان آنتی‌اکسیدان عمل می‌کند. گریپ فروت، انواع فلفل شیرین (قرمز، زرد، سبز)، کیوی، بروکلی، توت فرنگی، گوجه فرنگی، کلم قرمز، گل کلم و طالبی
پیریدوکسینپیریدوکسین (B6)– به عملکرد مناسب سیستم ایمنی، حمل‌ونقل اکسیژن در خون، کمک به انتقال‌دهنده‌های عصبی مانند سروتونین و دوپامین و رشد طبیعی مغز کمک می‌کند.مرغ، ماهی، جگر گاو و گوشت قرمز
سیب‌زمینی و سایر سبزی‌های نشاسته‌ای و میوه‌ها (به غیر از مرکبات)
پنیر توفو
نخود، موز و غلات
اسید پانتوتنیکبیوتین (B5)– از مهمترین فواید ویتامین B5 می‌توان به آزادسازی انرژی از مواد غذایی اشاره کرد.
– از دیگر خواص ویتامین B5 می‌توان به تأثیر آن در گلبول‌سازی و همچنین تاثیر آن بر روی سلامت پوست و مو اشاره کرد.
زرده تخم مرغ، گوشت قرمز، مرغ، تخمه آفتابگردان، پنیر، غلات و نان سبوس‌دار، انواع کلم، اواکادو، شیر،عدس، ماهی سالمون، ماهی قزل آلا، گوشت بوقلمون، لوبیا، سویا، نخودفرنگی، ذرت، دل و جگر، بادام زمینی
اسید نیکوتینیکنیاسین (B3)– حفظ سلامت و بهبود عملکرد سیستم عصبی
– عملکرد مناسب نورون‌ها و کمک به کاهش افسردگی
– کمک به پیشگیری از بیماری‌های نورولوژیک از جمله آلزایمر و پارکینسون
– تولید انرژی و کاهش سطح خستگی
 آجیل، سویا، شیر کم چرب، گوشت بدون چربی، ماهی، تخم مرغ، مخود و لوبیای پخته شده، پنیر، مرغ

تمام ویتامین‌های B محلول در آب هستند. آن‌ها به تبدیل کربوهیدرات‌ها، چربی‌ها و پروتئین به انرژی یا گلوکز کمک می‌کنند.

سخن پایانی

در مورد ویتامین‌های موجود در عسل طبیعی باید بگوییم عسل حاوی ویتامین های تیامین (B1)، ریبوفلاوین (B2)، ویتامین C، پیریدوکسین (B6)، بیوتین (B5)، نیاسین (B3) است. اما از آن جایی که ما معمولاً عسل را در مقادیر کم (مثلاً یک قاشق غذاخوری) مصرف می کنیم، عسل نمی تواند به عنوان “یک منبع خوب” برای هیچ یک از این ویتامین ها در نظر گرفته شود.

منابع

www.urmc.rochester.edu

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *