خواص عسل طبیعی

آیا درمان اگزما با عسل امکان پذیر است؟

درمان اگزما با عسل

به نظر شما آیا درمان اگزما با عسل امکان پذیر است؟ عسل فقط برای افزودن شیرینی به چای شما نیست و به عنوان یک نجات دهنده پوست در نظر گرفته می شود و حتی گفته شده است که به افرادی که با اگزما دست و پنجه نرم می کنند کمک می کند. در این مقاله قصد داریم به بررسی انواع و علائم اگزما و همچنین چگونگی درمان اگزما با عسل بپردازیم. چنانچه قصد خرید عسل طبیعی و بهره مندی از خواص بی نظیرش برای پوست را دارید، حتماً آن را از یک زنبوردار یا فروشنده معتبر و با برگه آزمایش تهیه کنید!

انواع و علائم اگزما

اگزما یکی از بیماری‌های پوستی رایج است که زمانی اتفاق می‌افتد که پوست فرد بیش از مقدار معمولی رطوبت از دست می‌دهد. این امر می‌تواند منجر به ظاهر شدن لکه‌های خشک، قرمز و خارش‌آور شود، به‌خصوص در مناطقی مانند صورت، دست‌ها، پاها و پشت زانو. انواع مختلفی از اگزما وجود دارد که علائم مشترکی مانند خارش، قرمزی و پوسته پوسته شدن دارند. انواع اگزما عبارتند از:

  1. درماتیت آتوپیک: اغلب در دوران کودکی شروع می شود و به صورت دوره ای می آید و می رود. اغلب با شرایط آلرژیک مانند تب یونجه و آسم همراه است.
  2. درماتیت تماسی: زمانی اتفاق می افتد که یک ماده محرک یا آلرژن با پوست تماس پیدا کند.
  3. اگزمای دیسیدروتیک: تاول‌های کوچک و عمیق معمولاً روی دست‌ها یا پاها ایجاد می‌شوند. خارش و سوزش نیز ممکن است رخ دهد.
  4. اگزمای دست: ممکن است ناشی از آلرژی، شستن مکرر دست ها یا قرار گرفتن در معرض صابون ها و مواد شوینده قوی باشد.
  5. نورودرماتیت: با خارش شروع می شود که می تواند باعث خاراندن مکرر شود. گاهی اوقات لکه های خارش دار، قرمز و پوست ضخیم نیز در ناحیه آسیب دیده ایجاد می شود.
  6. اگزمای نومولار: باعث ایجاد لکه‌های خارش‌دار به اندازه یک سکه، معمولاً روی تنه، بازوها، دست‌ها و پاها می‌شود.
  7. درماتیت استاز: ممکن است در افرادی که گردش خون ضعیفی دارند رخ دهد. بیشتر در قسمت پایین پاها دیده می شود.

عسل و خواص دارویی آن

روش های درمان اگزما با عسل

در حالی که اگزما اغلب با داروهای مرطوب کننده و ضد التهابی موضعی درمان می شود، درمان های جایگزین نیز در حال بررسی هستند. یکی از این درمان ها عسل است. عسل یک محصول طبیعی است که توسط زنبورهای عسل با استفاده از شهد گل ها تولید می شود. حدود 300 نوع مختلف از عسل وجود دارد، که این به دلیل تنوع گل های مختلفی است که زنبورهای عسل می توانند از آنها شهد بدست آورند.

عسل می تواند حاوی 200 ماده مختلف باشد که مهمترین آنها قندها هستند. همچنین عسل حاوی ویتامین ها، مواد معدنی و اسیدهای آمینه است.

به گفته متخصصان پوست، عسل آبرسان است و ممکن است به درمان اگزما کمک کند زیرا خواص ضد باکتریایی و ضد التهابی دارد. در طول تاریخ، عسل در غذاها، لوازم آرایشی و بهداشتی و داروها استفاده شده است. چند نمونه از شرایطی که از عسل برای درمان آنها استفاده شده است عبارتند از:

  1. بیماری های پوستی مانند اگزما، زخم ها و سوختگی ها
  2. گلو درد
  3. شرایط تنفسی مانند سرفه، سرماخوردگی و آسم
  4. علائم گوارشی مانند تهوع، استفراغ و اسهال
  5. آرتروز
  6. خستگی

روش های درمان اگزما با عسل

اگزما یکی از مشکلات پوستی رایج است و روش های خانگی بسیاری برای بهبود آن وجود دارد، یکی از این روش ها درمان اگزما با عسل است. در واقع خواص مرطوب کنندگی، ضد التهابی و ضد میکروبی عسل می تواند آن را برای درمان بیماری های پوستی مانند اگزما مؤثر کند. برای درمان اگزما با عسل مراحل زیر را دنبال کنید:

روش های درمان اگزما با عسل
1- درمان اگزما با عسل– یک لایه نازک عسل را با دستان تمیز به ناحیه آسیب دیده بمالید.
– ناحیه مورد نظر را با گاز یا بانداژ به دقت بپوشانید.
– اجازه دهید پانسمان یک شب در جای خود بماند.
– صبح به آرامی پانسمان را بردارید و محل را تمیز کنید.
2- درمان اگزما با عسل و دارچینمخلوط 2 قاشق غذاخوری دارچین و 2 قاشق غذاخوری عسل را روی پوست تمیز اعمال کنید و بعد از 20 دقیقه با آب ولرم شویید. (کمی سوزش در هنگام استفاده از این ترکیب طبیعی است. اما در صورتی که علائم بیماری را تشدید کرد، بهتر است از روش دیگری برای درمان استفاده کنید. )
3- درمان اگزما با عسل و روغن زیتونتحقیقات آزمایشگاهی نشان می‌دهد که این ترکیب می‌تواند بهبودی تا 80% را در مورد اگزما و حدود 62.5% را در مورد پسوزیاریس ایجاد کند.

یک مطالعه کوچک در سال 2017 روی 15 شرکت‌کننده، اثربخشی قطره‌های عسلی را بر ضایعات اگزما در گوش ارزیابی کرد. قطره های گوش سه بار در روز به مدت 2 هفته استفاده شد. محققان مشاهده کردند که قطرات گوش عسل منجر به کاهش علائم اگزما می شود.

فواید دقیق عسل به نوع آن بستگی دارد. عسل خام و غیر پاستوریزه بیشترین فواید، مواد مغذی و آنزیم ها را برای سلامتی فراهم می کند. بیشتر عسل هایی که در فروشگاه های مواد غذایی پیدا می کنید پاستوریزه هستند و اکثر مواد مغذی و مفید خود را در فرآیند حرارت دادن از دست داده اند. اگر علاقه مند به امتحان عسل خام و ارگانیک و بهره مند شدن از فواید بی شمار آن هستید، بهتر است آن را از یک تولیدکننده محلی معتبر مانند فروشگاه شهدکده خریداری کنید.

[short_code_product_slider]

سایر درمان های خانگی اگزما

درمان اگزما با سرکه سیب
درمان های خانگی اگزما
1- شستشوی ملایم بدناستفاده از یک پاک‌کننده ملایم عاری از رنگ و عطر برای محافظت از پوست.
2- استفاده از مرطوب‌کنندهاستفاده منظم از پماد یا مرطوب‌کننده برای کاهش خشکی و خارش پوست.
3- کاهش حرارت بدناستفاده از آب خنک برای شستشوی بدن به جای آب گرم.( دمای بیش از حد آب می‌تواند پوست شما را تحریک کند)
4- نخاروندن بدناستفاده از اسپری ضد خارش بدون نسخه و دستکش‌های نخی در شب برای کاهش تحریک پوست.
5- لباس‌های راحت و پنبه‌ایانتخاب لباس‌های گشاد و راحت در هواهای گرم و مرطوب.
6- حمام بلغور جودوسراستفاده از بلغور جو دوسر در حمام به عنوان مواد نرم‌کننده پوست. (بلغور جودوسر را پودر کنید و داخل وان بریزید و در آن حمام کنید. ۱۵ تا ۲۰ دقیقه داخل وان بخوابید و سپس آبکشی کرده و از مرطوب‌کننده استفاده کنید.)
7- استفاده از سرکه سیباضافه کردن دو فنجان سرکه سیب به وان حمام به منظور کاهش ناراحتی پوست. (سرکه سیب به دلیل تعادل اسیدیته پوست و خاصیت ضد باکتریایی برای بهبود اگزما مفید است.)
8- استفاده از دستگاه بخور یک دستگاه بخور می‌تواند به هوا رطوبت اضافه کند و به شما کمک کند احساس راحتی بیشتری داشته باشید.
9- استفاده از ژل آلوئه‌ورا ژل آلوئه‌ورا دارای خواص ضدمیکروبی، آنتی باکتریال و تقویتی برای سیستم ایمنی است. از آنجا که دارای خواص ضدمیکروبی است، می‌تواند از عفونت پوست جلوگیری کرده و بهبود زخم‌ها و ترک‌های پوست را نیز تسریع کند. ()
10- روغن نارگیلیک مطالعه نشان داد که استفاده از روغن نارگیل بکر به مدت 8 هفته می‌تواند علائم اگزما را بهبود بخشد. برای استفاده از این روغن، می‌توانید آن را پس از حمام و تا چند بار در روز روی پوست بمالید و قبل از خواب برای حفظ رطوبت پوست استفاده کنید.
11- روغن درخت چایروغن درخت چای دارای خواص ضد التهابی، ضد باکتریایی و ترمیم زخمی است که می‌تواند در تسکین خشکی و خارش پوست کمک کند و از عفونت جلوگیری کند. برای استفاده بهتر، می‌توانید آن را با روغن حاملی مثل روغن بادام یا زیتون مخلوط کرده و بر روی پوست استفاده نمایید.

آیا درمان اگزما با عسل ایمن است؟

ممکن است در برخی افراد واکنش آلرژیک به عسل رخ دهد. این ممکن است در افرادی که به گرده یا نیش زنبور آلرژی دارند شایع تر باشد. اگر بعد از استفاده موضعی احساس ناراحتی یا افزایش قرمزی، تورم یا خارش کردید، مصرف آن را متوقف کنید.

یک نوع شدید واکنش آلرژیک به نام آنافیلاکسی نیز در پاسخ به عسل ثبت شده است. اگر شما یا شخص دیگری علائم زیر را نشان داد، به دنبال مراقبت های پزشکی اورژانسی باشید:

  1. تنگی نفس یا مشکل در تنفس
  2. خس خس سینه
  3. تورم گلو، دهان یا صورت
  4. بثورات پوستی
  5. گرفتگی شکم
  6. حالت تهوع یا استفراغ
  7. سرگیجه
  8. غش کردن
  9. علاوه بر این، عسل نباید به صورت خوراکی به کودکان زیر یک سال داده شود. این به دلیل خطر بوتولیسم نوزادان است.

چه زمانی برای اگزما به پزشک مراجعه کنیم

چنان چه از درمان اگزما با عسل و سایر گیاهان دارویی نتیجه نگرفتید، حتماً به پزشک خود مراجعه کنید. آنها می توانند درمان های دیگری را توصیه کنند که ممکن است به علائم شما کمک کند. سایر شرایطی که نیاز به مراجعه به پزشک دارد عبارتند از:

  1. اگزما ناحیه وسیعی از بدن را پوشش دهد.
  2. اگزما آلوده به نظر می رسد، با علائمی مانند چرک یا رگه های قرمز
  3. اگزما برای فعالیت های روزمره شما اختلال ایجاد کند.

سخن پایانی

همانطور که گفتیم درمان اگزما با عسل به دلیل خواص ضد باکتریایی و ضد التهابی و رطوبت رسانی آن امکان پذیر است. استفاده از عسل روی پوست ممکن است در برخی افراد باعث واکنش آلرژیک شود. اگر بعد از استفاده از عسل واکنش نشان دادید، مصرف آن را متوقف کنید. اگر تجربه درمان اگزما با عسل را دارید، خوشحال می شویم آن را با ما و دوستان خود به اشتراک بگذارید.

منابع
  1. www.healthline.com

سوالات متداول

برخی تحقیقات نشان می دهد که خواص ضد میکروبی عسل ممکن است در درمان اگزما و پیشگیری از عفونت های پوستی موثر باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *