آیا درمان زخم معده با عسل امکان پذیر است؟ از قدیم مصرف عسل برای رفع درد معده، زخم معده و سایر بیماری های دستگاه گوارش توصیه شده است. عسل به دلیل داشتن آهن و منگنز به هضم غذا کمک کرده و ترشح اسید معده را به حالت طبیعی بر می گرداند و درد های معده را از بین می بد. بنابراین شما می توانید با خرید عسل طبیعی و ترکیب آن با مواد مغذی دیگر، از خواص بی شمار آن برای معده بهره مند شوید. در ادامه این مقاله به بررسی روش هایی برای درمان زخم معده با عسل می پردازیم!
زخم معده چیست؟
زخم معده یک زخم باز در دیواره معده است که معمولاً به واسطه ترشح بیش از حد اسید معده به وجود میآید. علائم زخم معده شامل درد شکمی، سوزش، ترشح بیش از حد اسید معده و حتی خونریزی معده میباشد. درمان زخم معده میتواند چالش برانگیز باشد، اما یکی از روشهای طبیعی و مؤثر در این زمینه استفاده از عسل است.
شایع ترین علت زخم معده، باکتری هلیکوباکتر پیلوری است. زخم ها همچنین ممکن است در اثر استفاده بیش از حد از مسکن ها مانند آسپرین (Bayer) و سایر داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن (ادویل، موترین) یا ناپروکسن (ناپروسین) ایجاد شوند.
خوردن غذاهای حاوی فلاونوئیدها، پروبیوتیک ها و پلی فنول ها ممکن است به بدن در مبارزه با باکتری های مسئول زخم معده کمک کنند. می توانید برای درمان زخم معده خود از درمان های خانگی زیر استفاده کنید:
- فلاونوئیدها، تحقیقات نشان می دهد که فلاونوئیدها، می توانند یک درمان اضافی مؤثر برای زخم معده باشند. فلاونوئیدها ترکیباتی هستند که به طور طبیعی در بسیاری از میوه ها و سبزیجات وجود دارند. غذاها و نوشیدنی های غنی از فلاونوئیدها عبارتند از: سویا، حبوبات، انگور قرمز، کلم پیچ، کلم بروکلی، سیب، انواع توت ها، چای به خصوص چای سبز
- شیرین بیان، این داروی گیاهی میتواند با تحریک تولید مخاط بیشتر به محافظت از پوشش معده کمک کند. تحقیقات نشان می دهد، ترکیبات خاصی در شیرین بیان یافت میشود که می تواند از رشد هلیکوباکتر جلوگیری کند.
- پروبیوتیک ها، مطالعات نشان دادهاند که پروبیوتیکها ممکن است در از بین بردن هلیکوباکتر پیلوری و افزایش میزان بهبودی برای افراد مبتلا به زخم معده مفید باشد. آنها در بسیاری از غذاهای رایج، به ویژه غذاهای تخمیر شده وجود دارند. مانند دوغ، ماست، کفیر
- درمان زخم معده با عسل، عسل یک آنتی باکتریال قوی است و می تواند از رشد هلیکوباکتر پیلوری جلوگیری کند.
- سیر، تحقیقات نشان داده شده است که عصاره سیر از رشد هلیکوباکتر پیلوری جلوگیری می کند.
- زغال اخته، عصاره زغال اخته نیز ممکن است به مبارزه با هلیکوباکتر پیلوری کمک کند.
- میوه ها، سبزیجات و غلات کامل، غذاهای حاوی آنتی اکسیدان پلی فنول می تواند به بهبود زخم معده کمک کند. غذاها و چاشنی های غنی از پلی فنل عبارتند از: رزماری خشک شده، دانه کتان، پونه کوهی، شکلات تلخ، زغال اخته، تمشک، توت فرنگی، سنجد و شاه توت، زیتون سیاه
آیا درمان زخم معده با عسل امکان پذیر است؟
افرادی که به طور منظم عسل مصرف می کنند می توانند از طیف وسیعی از مزایای آن بهره مند شوند. عسل از دستاوردهای طبیعی و بسیار قدیمی انسان است که به عنوان یک داروی طبیعی واقعی شناخته شده است. عسل دارای خواص ضد باکتریایی، ضد التهابی، و ضد اکسیدانی است و میتواند به درمان زخم معده کمک کند.
در یک مطالعه منتشر شده در مجله “Journal of Medicinal Food” در سال 2020، اثرات مثبت مصرف عسل بر درمان زخم معده مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه، افرادی که عسل را به عنوان تکمیلی به روشهای درمانی معمولی خود اضافه کرده بودند، نشانههای بهبود زخم معده و کاهش درد شکمی را تجربه کردند.
بنابراین در پاسخ به این سوال که آیا درمان زخم معده با عسل امکان پذیر است باید گفت بله، تعدادی از مطالعات نشان می دهد که عسل اثرات ضد میکروبی بر علیه هلیکوباکتر پیلوری دارد و می تواند برای درمان زخم معده مفید باشد.(هلیکوباکتر پیلوری یک نوع باکتری رایج است که مسئول اکثر زخم های معده است.)
فواید دقیق عسل به نوع آن بستگی دارد. عسل خام و غیر پاستوریزه بیشترین فواید، مواد مغذی و آنزیم ها را برای سلامتی فراهم می کند. بیشتر عسل هایی که در فروشگاه های مواد غذایی پیدا می کنید پاستوریزه هستند و اکثر مواد مغذی و مفید خود را در فرآیند حرارت دادن از دست داده اند. اگر علاقه مند به امتحان عسل خام و ارگانیک و بهره مند شدن از فواید بی شمار آن هستید، بهتر است آن را از یک تولیدکننده محلی معتبر مانند فروشگاه شهدکده خریداری کنید.
[short_code_product_slider]
روش هایی برای درمان زخم معده با عسل
عسل تأثیر مثبتی بر هضم غذا دارد و ملین مفیدی است و اگر همواره مصرف شود موجب تنظیم طبیعی دستگاه هاضمه می شود و به همین دلیل است که آن را از قدیم یار معده نامیده اند. در صورتی که عسل با سایر غذاها مصرف شود موجب کاهش اسیدهای اضافی معده می شود. عسل به عنوان دارو برای درمان بیماری های معده مانند زخم معده، ورم معده و روده مؤثر است.
عسل ماده ای است ملین و کمک کننده به هضم غذاها که مصرف اندک و دائمی آن برای فعالیت طبیعی دستگاه گوارش توصیه شده است. عسل با داشتن آهن و منگنز بالا به عمل هضم کمک می کند و از ترشح اسید اضافی جلوگیری می کند. عسل با خواصی که دارد به طور مستقیم باعث تنظیم ترشح عصاره معده می شود و به عنوان یک مرهم موجب التیام زخم های معده می شود. در ادامه به چند روش فوق العاده برای درمان زخم معده با عسل اشاره خواهیم کرد:
- عسل به صورت خام، قبل و بعد از هر وعده غذایی یک قاشق عسل به صورت خام بخورید.
- شربت عسل در آب ولرم، یک قاشق غذاخوری عسل را با یک لیوان آب ولرم مخلوط کرده و نوش جان کنید.
- عسل و انجیر، مخلوط مساوی از عسل و انجیر برای درمان زخم معده بسیار مفید است.
- عسل و تخم مرغ و شیر، یک تخم مرغ خام را با یک قاشق غذاخوری عسل مخلوط کنید و به یک فنجان شیر ولرم اضافه کنید و نوش جان کنید. (برای درمان زخم معده با عسل این مخلوط را ده روز به صورت ناشتا بنوشید.)
- عسل و دارچین، یک قاشق غذاخوری عسل خام و 1/4 قاشق چای خوری پورد دارچین می تواند به درمان بسیاری از بیماری های معده کمک کند و از زخم معده جلوگیری کند.
- درمان زخم معده با عسل و زردچوبه، 50 گرم زردچوبه تازه را آسیاب کنید و با 3 قاشق غذاخوری عسل خام و 200 میلی لیتر آب گرم مخلوط کنید و به صورت روزانه مصرف کنید.
- عسل و سیاه دانه، 6 گرم پودر سیاه دانه را با 12 گرم عسل خام مخلوط کرده و سه بار در روز و هر بار یک قاشق چای خوری از آن میل کنید، پس از دو هفته نشانه های درمان زخم معده را مشاهده خواهید کرد.
هشدارها و توصیه ها
در واقع درمان زخم معده با عسل به دلیل ایجاد آرامش عصبی در فرد مصرف کننده عسل است، زیرا بیشتر زخم های معده منشاء عصبی دارند. مصرف عسل در حالت ناشتا و به خصوص به صورت محلول در آب برای بهبود زخم های معده و روده توصیه شده است. چنان چه قصد دارید از عسل برای درمان زخم معده خود استفاده کنید، حتماً نکات زیر را رعایت کنید:
- انتخاب عسل طبیعی: مطمئن شوید که عسلی که مصرف میکنید طبیعی و بدون افزودنیهای مضر است، زیرا عسل طبیعی دارای خواص درمانی بیشتری است.
- مصرف عسل تازه: بهتر است عسل را به صورت تازه و گرما ندیده مصرف کنید، زیرا حرارت ممکن است برخی از ویژگیهای درمانی آن را از بین ببرد.
- مقدار مصرف: مصرف عسل را با دستورات پزشک خود هماهنگ کنید. معمولاً توصیه میشود یک یا دو قاشق غذاخوری عسل را در روز به مدت چند هفته مصرف کنید.
خواص عسل برای عفونت بدن + طرز تهیه معجون
نتیجه گیری
قبل از شروع درمان زخم معده با عسل یا هر درمان دیگری، توصیه می شود با پزشک خود مشورت کنید. زخم معده به عنوان یک آسیب به غشاء مخاطی معده توصیف میشود و میتواند باعث درد شکم، خونریزی معده و سایر علائم ناخوشایند شود. یکی از عوامل مهم در تشدید این بیماری عفونت با باکتری هلیکوباکتر پیلوری است. عسل به عنوان یک ماده ضد باکتریایی قوی میتواند در مبارزه با این باکتری مؤثر باشد.