خواص عسل طبیعی

خواص و مضرات سیاه دانه و عسل | طرز تهیه دوسین

سیاه دانه و عسل

از خواص سیاه دانه و عسل می توان به تقویت سیستم ایمنی، تقویت سیستم گوارش، کاهش وزن، درمان سرماخوردگی، درمان انواع عفونت ها، درمان تنبلی تخمدان در زنان، پیشگیری و بهبود سرطان، مقابله با برخی از ویروس ها مانند کرونا و ایدز، تسکین دردهای کلیوی و بهبود بیماری های تنفسی و … اشاره کرد. اگر قصد خرید عسل طبیعی برای بهره مندی از خواص سیاه دانه و عسل یا همان دوسین را دارید، حتماً آن را از یک زنبوردار معتمد و با برگه آزمایش خریداری کنید. برای آشنایی با خواص و مضرات سیاه دانه و عسل برای سلامتی در ادامه این مقاله با ما همراه شوید!

خواص سیاه دانه و عسل برای سلامتی

خواص سیاه دانه و عسل

ترکیب سیاه دانه و عسل فواید درمانی بسیاری برای شما دارد. خاصیت ادرار آوری این ترکیب شگفت انگیز می تواند در درمان تب های بلغمی و سوداوی و عفونت ادراری و درمان سرطان پروستات به شما کمک کند. در ادامه این مقاله قصد داریم به مهمترین خواص سیاه دانه و عسل که در مقالات مختلف به آن ها اشاره شده بپردازیم:

خواص سیاده دانه و عسل
1- پیشگیری و درمان سرطانخواص درمانی سیاه دانه برای انواع سرطان از جمله سرطان سینه، سرطان روده بزرگ و سرطان پانکراس مورد آزمایش قرار گرفته است. اما تاکنون تحقیقی بر روی خواص دوسین برای درمان سرطان انجام نشده است.
آزمایشگاه تحقیقاتی سرطان هیلتون هیدلند در سال 1997 اظهار داشت که سیاه دانه می تواند بدون ایجاد عوارض جانبی، به طور چشمگیری از رشد سرطان جلوگیری کند. سیاه دانه می تواند رشد سلول های مغز استخوان را تا 250% افزایش و رشد تومورها را تا 50% کاهش دهد.
2- خواص سیاده دانه و عسل برای تقویت سیستم ایمنییکی از فواید برجسته‌ی مخلوط سیاه دانه با عسل، تقویت سیستم ایمنی بدن است. عسل طبیعی به تنهایی قدرت زیادی در افزایش ایمنی بدن دارد، اما وقتی با سیاه دانه ترکیب می‌شود، تأثیرات بی‌نظیری در تقویت ایمنی بدن به وجود می‌آید. این ترکیب مخصوصاً در فصول سرد سال بسیار مفید است و می‌تواند در درمان بیماری‌های ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفلونزا به عنوان یک راهکار طبیعی مؤثر عمل کند.
3- خواص سیاه دانه و عسل در بهبود زخم هاترمیم زخم‌ها از جمله مسائل مهم پس از جراحی‌ها، تومور‌ها و سوختگی‌هاست. مطالعات نشان می‌دهد که ترکیب عسل و سیاه دانه می‌تواند به بهبود و ترمیم سریع زخم‌ها کمک کند. برای این منظور، کافی است که روغن سیاه دانه و عسل طبیعی را با نسبت مساوی ترکیب کرده و روی زخم اعمال نمایید. البته همانطور که در مقاله درمان زخم با عسل گفتیم عسل به تنهایی نیز به عنوان یک مرهم مؤثر برای ترمیم زخم‌ها و عفونت‌ها شناخته می‌شود.
4- خواص سیاه دانه و عسل برای تنبلی تخمدانمصرف منظم ترکیب سیاه دانه و عسل با نسبت مساوی می‌تواند تأثیرات زیادی در رفع تنبلی تخمدان داشته باشد و حتی ناباروری ناشی از این مشکل را برطرف نماید. از جمله دیگر فواید این ترکیب، تقویت تخمک گذاری در بانوان و افزایش شانس باروری است. از ویژگی‌های مهم این ترکیب این است که می‌تواند کمبود آهن در بدن بانوان را بهبود بخشد، که در رفع تنبلی تخمدان نقش مهمی ایفا می‌کند. این ترکیب همچنین منجر به قاعدگی منظم می‌شود و بهبود باروری و تعادل هورمونی در بدن ایجاد می‌کند.
5- بهبود بیماری های تنفسی و آلرژیکسیاه دانه و عسل بهبود بیماری‌های تنفسی و آلرژیک را تسهیل می‌کنند. تحقیقات نشان می‌دهد که ترکیب این دو ماده می‌تواند به پیشگیری از آسم و اختلالات ریوی کمک کرده و در درمان بیماری‌های تنفسی و آلرژیک مؤثر باشد. عسل آویشن به عنوان بهترین نوع عسل برای این ترکیب شناخته می‌شود به دلیل خواص ویژه‌ای که در مقابل مشکلات تنفسی و عفونت‌های تنفسی دارد.
7- خواص سیاه دانه و عسل برای پوستسیاه دانه به تنهایی خواص بی‌نظیری برای حفظ سلامت و درخشندگی پوست دارد، در حالی که عسل طبیعی نیز برای مراقبت از پوست بسیار مفید است. این ترکیب می‌تواند در درمان جوش‌های بلغمی موثر باشد و همچنین برای بهبود بیماری‌های پوستی نظیر پیسی و لک نیز مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر این، این ترکیب پوست را نرم و لطیف می‌کند و باعث افزایش درخشندگی و جوانی آن می‌شود.
8- دوسین برای پیشگیری و درمان عفونت هایکی از موارد شایع مرگ و میر در جهان، به ویژه در کودکان، عفونت‌های مختلف هستند. یک مطالعه اثرات سیاه دانه و عسل را در یک بیمار مبتلا به سندرم کاستمن بررسی کرد. بیمار در 7 ماهگی مبتلا به سندرم کاستمن تشخیص داده شد و 26 بار به دلیل عفونت در 2 سال اول زندگی خود بستری شد. پس از مصرف مکمل سیاهدانه و عسل، بیمار بهبودی چشمگیری نشان داد. نتیجه گیری می شود که یک اثر هم افزایی بین سیاه دانه و عسل وجود دارد که با کاهش قابل توجه عفونت، قدرت سیستم ایمنی را بهبود می بخشد.
9- پیشگیری و درمان بیماری های قلبیمصرف سیاه دانه و عسل می‌تواند به کاهش سطح کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL) در بدن کمک کند. همچنین، ترکیب این دو ماده ممکن است به تقویت سیستم قلبی عروقی کمک کند و در پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی مؤثر باشد.
10- کاهش التهابمطالعات نشان داده است که ترکیب سیاه دانه و عسل دارای خواص ضد التهابی قوی است. این می تواند جنبه های مختلفی از سلامتی را به همراه داشته باشد. برخی تحقیقات نشان می دهد که التهاب می تواند در ایجاد بسیاری از بیماری های مزمن مانند دیابت نوع 2، بیماری قلبی و سرطان نقش داشته باشد.
دوسین برای پیشگیری و درمان عفونت ها

اگر علاقه‌مند به بهره‌برداری از خواص بی‌شمار عسل خام و ارگانیک هستید، بهترین راه این است که آن را از یک تولیدکننده محلی و معتبر مانند فروشگاه شهدکده تهیه کنید. تولیدکنندگان محلی معمولاً عسل خام با کیفیت بالا و بدون فرآیند پاستوریزه کردن عرضه می‌کنند. این عسل‌ها نه تنها به سلامتی شما کمک می‌کنند، بلکه از تولید محلی حمایت کرده و اقتصاد محلی را نیز تقویت می‌کنید.

[short_code_product_slider]

تداخلات دارویی سیاه دانه

افرادی که مزاج سردی دارند، باید مصرف سیاه دانه را به حداکثر ۸ گرم محدود کنند، در حالی که افراد گرم مزاج باید حداکثر ۲ گرم سیاه دانه را مصرف کنند. برخی از داروها با سیاه دانه سازگار نیستند و مصرف همزمان آن ها می تواند موجب عوارضی شود. در ادامه به برخی از این داروها اشاره خواهیم کرد:

  1. تداخل با داروهای دیابت: مصرف سیاه‌دانه هم‌زمان با داروهای دیابت ممکن است سطح قند خون را بیش از حد کاهش دهد.
  2. تداخل با داروهای کاهش‌دهنده سیستم ایمنی: مصرف سیاه‌دانه ممکن است فعالیت سیستم ایمنی بدن را افزایش دهد و باعث کاهش اثرات داروهایی شود که برای کاهش فعالیت سیستم ایمنی مصرف می‌شوند.
  3. تداخل با داروهای ضد انعقاد: سیاه‌دانه می‌تواند لخته‌شدن خون را کند کند و باعث افزایش خطر کبودی و خون‌ریزی شود.
  4. تداخل با داروهای کاهش فشار خون: مصرف سیاه‌دانه ممکن است فشار خون را بیش از حد کاهش دهد و بیمار را در شرایط خطرناکی قرار دهد.
  5. تداخل با داروهای آرام‌بخش: سیاه‌دانه ممکن است سبب مشکلات تنفسی و خواب‌آلودگی شود، که با مصرف داروهای آرام‌بخش این اثرات تشدید می شود.
  6. تداخل با داروهای سروتونرژیک: مصرف سیاه‌دانه همراه با این داروها ممکن است باعث افزایش بیش از حد سروتونین شود و عوارض جانبی جدی از جمله مشکلات قلبی، تشنج و استفراغ ایجاد کند.

مضرات سیاه دانه و عسل برای سلامتی

مضرات سیاه دانه و عسل برای سلامتی

ترکیب سیاه دانه و عسل به طور کلی به عنوان یک ترکیب سالم و مفید شناخته می‌شود، اما در موارد خاص بهتر است برخی افراد به دلیل حساسیت‌ها یا مشکلات پزشکی، از مصرف آن‌ خودداری کنند. در ادامه به برخی از مضرات سیاه دانه و عسل اشاره خواهیم کرد:

  1. حساسیت به عسل: برخی افراد ممکن است به عسل حساسیت داشته باشند و در صورت مصرف آن، علائمی مانند تورم، خارش، و آنفولاکسی (واکنش آلرژیک شدید) تجربه کنند. اگر به عسل حساسیت دارید، باید از ترکیب سیاه دانه و عسل خودداری کنید.
  2. مصرف مقادیر زیاد: افرادی که طبعی گرم دارند، با زیاده روی در مصرف ترکیب سیاه دانه و عسل ممکن است به مشکلاتی از قبیل بالا رفتن فشار خون یا بی خوابی دچار شوند.
  3. تداخل با داروها: برخی داروها ممکن است با مواد موجود در سیاه دانه و عسل تداخل داشته باشند. اگر شما داروی خاصی مصرف می‌کنید یا مشکل پزشکی دارید، باید با پزشک خود در مورد مصرف ترکیب سیاه دانه و عسل مشورت کنید.

برای بهره مندی از خواص سیاه دانه و عسل بهتر است افراد گرم مزاج از عسل های با طبع سرد مانند عسل کنار و افراد سرد مزاج از عسل هایی با طبع گرم مانند آویشن، سیاه دانه و یونجه استفاده کنند.

طرز تهیه دوسین

ترکیب سیاه دانه و عسل که در طب سنتی به آن دوسین ( ترکیب عسل طبیعی با سیاه دانه نیم کوب شده را دوسین می نامند) نیز گفته می شود می‌تواند به بهبود سلامتی شما کمک کند. بهترین زمان برای مصرف این ترکیب قدرت‌بخش 30 دقیقه قبل از صبحانه و با معده خالی است. در ادامه به طرز تهیه دوسین اشاره خواهیم کرد:

طرز تهیه دوسین
1- یک قاشق چای خوری عسل خام را با یک لیوان آب گرم (حداکثر 37 درجه سانتی گراد) مخلوط کنید.
2- سپس یک قاشق چای خوری سیاه دانه ارگانیک خام را پودر کرده، به مخلوط اضافه کنید.
3- 30 دقیقه قبل از صبحانه با معده خالی بنوشید.

سخن پایانی

از خواص سیاه دانه و عسل برای سلامتی می توان به درمان انواع عفونت ها، بهبود تنبلی تخمدان در زنان، پیشگیری و بهبود سرطان، بهبود بیماری های قلبی و بهبود بیماری های تنفسی اشاره کرد. اما توجه داشته باشید که ترکیب سیاه دانه و عسل را باید در حد اعتدال مصرف کرد. همچنین، در صورت داشتن حساسیت به هر یک از این مواد، باید از مصرف این ترکیب خودداری کنید.

منابع
  1. www.jahjournal.org
  2. oilsandherbs.co.uk

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *